Voorbereidingen GP Rusland op schema

Peterselieman

De voorbereidingen voor de eerste Grand Prix van Rusland die in 2014 gehouden zal worden liggen op schema. De burgemeester van Sochi Anatoly Pakhomov meldt dat ondanks dat in hetzelfde jaar ook de Winterspelen in zijn stad gehouden worden er geen vertraging bij de bouw van het circuit zal optreden.

"Er is ons alles aan gelegen om de Formule 1-race in 2014 volgens plan door te laten gaan. Hoe de voorbereidingen op deze twee evenementen gelijktijdig te managen wordt nu onderzocht, waarbij het comité dat zorgt voor de implementatie van de Olympische Spelen samen optrekt met het comité dat de Formule 1-race moet regisseren," zei hij tegen Reuters. Het laatste comité wordt op dit moment nog gevormd.

Pakhomov verwacht het circuit in 2013 op te kunnen leveren en dat de laatste zaken na afloop van de Olympische Spelen geregeld kunnen worden. Het circuit wordt gebouwd rond enkele faciliteiten die bij de Spelen gebruikt worden. Hierdoor lijkt het alsof de rijders in de stad rijden. Volgens de organisatie krijgt het circuit lange rechte stukken, snelle bochten en hairpins, waardoor inhalen mogelijk moet zijn.