Tévez draait bij en trekt transferverzoek in

Olga Kroeders

Carlos Tévez blijft in de toekomst gewoon speler van Manchester City. De lucht tussen de 26-jarige Argentijn en de club is geklaard, meldt City via een officiële verklaring op de clubsite. In een verzoenend gesprek heeft Tevez zijn transferverzoek ingetrokken en zijn 'absolute toewijding aan de club beloofd'. Tévez' contract blijft ongewijzigd.

Tévez diende een aantal weken terug een officieel transferverzoek in omdat hij niet meer gelukkig was bij City. De 60-voudig international was teleurgesteld in een aantal leidinggevenden binnen de club en kampt bovendien met heimwee naar zijn vaderland. City liet vervolgens weten niet mee te willen werken aan de transferwens van Tévez.

Beide partijen hebben nu de strijdbijl begraven, tot grote tevredenheid van manager Roberto Mancini. "Carlos is een speler van wereldklasse en zijn bijdrage is van onschatbare waarde geweest", zegt de Italiaan. "Ik ben blij dat we ons nu weer puur op het voetbal kunnen richten." Mancini deed dit seizoen achttien keer een beroep opTévez, daarin scoorde hij tienmaal.


Tévez draait bij en trekt transferverzoek in (Foto: Novum)