Eredivisie 2011-2012 begint op 5 augustus

Peterselieman

Het Eredivisie- en het Jupiler League-seizoen 2011-2012 zal beginnen op vrijdag 5 augustus, zo maakte voetbalbond KNVB bekend. Dat het seizoen op deze datum begint heeft te maken met het Europees kampioenschap dat in 2012 gehouden wordt. Internationals krijgen zo meer tijd om zich voor te bereiden op dit toernooi.

De winterstop zal net als dit seizoen beginnen vlak voor de kerstdagen en eindigen op 19 januari. "De winterstop is nagenoeg identiek aan die van de twee voorgaande seizoenen. Het geeft rust en een stuk zekerheid," zei de manager competitiezaken Gijs de Jong.

De Jupiler League-clubs wilden niet meer tijdens interland-weekenden spelen, zodat ze op Tweede Paasdag (9 april) voor de enige keer in het seizoen op een maandag moeten spelen. Een dag eerder staat de bekerfinale op het programma. Na het reguliere seizoen zijn er tussen 7 en 19 mei play-offs. Twee dagen later kunnen de internationals zich bij hun land melden voor het EK. Het definitieve competitieschema zal op 11 juni 2011 bekend worden gemaakt.