Einde seizoen voor Reis

Sjors (Sj0rSz)

PSV kan dit seizoen geen beroep meer doen op Jonathan Reis. Dit heeft PSV vandaag op zijn website bekend gemaakt. De aanvaller van de ploeg uit Eindhoven viel gisteren, tijdens het competitieduel met Roda JC (3-1), met een zware knieblessure, nadat hij in botsing kwam met doelman Przemyslaw Tyton.

Reis heeft inmiddels een bezoek gebracht aan het ziekenhuis. De artsen concludeerden daar dat de Braziliaan zijn voorste kruisband, achterste kruisband en mediale band gescheurd. "Positief is dat het kraakbeen relatief onbeschadigd is en dat hij nog maar pas 21 jaar is, maar dit is ernstig letsel," lichtte Tjaard Weber, dokter van PSV, in een reactie toe.

"Jonathan heeft een lange weg te gaan. Hij zal geopereerd worden, na een rustperiode van veertien dagen in het gips. Daarna volgt een lange revalidatie met veel hobbels op de weg."

Fred Rutten, trainer van PSV, liet in een eerste reactie weten dat het vooral teleurstellend voor Reis is. "Hij is een jonge speler die een goede ontwikkeling doormaakte. Het is heel erg dat hij, na alles wat hij heeft meegemaakt, dit nu ook moet meemaken."

Tyton heeft inmiddels met Reis gesproken en heeft hem veel sterkte toegewenst.