[Gerucht] Microsoft bezig met grote Kinect-update

Kevin (Chixu)

Volgens bronnen is Microsoft bezig met een grote update voor de bewegingssensor Kinect. De resolutie zou verdubbeld worden en de kleurdiepte zou tevens verhoogd worden. Dit geeft third party-ontwikkelaars veel meer mogelijkheden voor hun games. Het zou dan onder andere mogelijk zijn om vingerbewegingen en rotaties van handen te herkennen.

De Kinect-sensor zelf kan een resolutie van 640x480 pixels aan, maar Microsoft heeft het apparaat nu gelimiteerd tot de helft daarvan. De voornaamste reden hiervoor is dat er dan minder data verzonden hoeft te worden. De data wordt nu verzonden met een snelheid van 15 MB/s, maar met een mogelijke update zou dat ook minstens verdubbeld moeten worden om dezelfde resultaten te behalen. De Kinect-sensor zou dat aan moeten kunnen volgens de bron.

De verkopen van Kinect zijn zeer voorspoedig. De bewegingssensor is wereldwijd al vier miljoen keer verkocht en de ontwikkelaars zijn er ook steeds enthousiaster over. Daarom zoekt Microsoft steeds naar verbeteringen en de ontwikkelaars helpen daar maar al te graag mee. Volgens de bronnen staat deze update gepland voor begin 2011.

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101220_192227_Kinect-Review-Explosie.jpg