Hof verhoogt straf voor doden 77-jarige homo

Redactie

Het gerechtshof in Den Bosch heeft maandag een 46-jarige man veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden van een bezoeker van een homo-ontmoetingsplaats. De man uit het Brabantse Ommel heeft zijn slachtoffer met een groot aantal messteken en door verstikking om het leven gebracht.

Het slachtoffer, een 77-jarige man uit Eindhoven, werd in oktober 2006 omgebracht. Hij was een vaste bezoeker van homo-ontmoetingsplaats De Blauwe Kei in Lierop. Het hof heeft bij de straftoekenning rekening gehouden met de gruwelijke manier waarop de Eindhovenaar om het leven is gebracht.

Ook telde mee dat de man uit Ommel eerder al is veroordeeld voor doodslag. Hij heeft in 1998 zijn moeder om het leven gebracht.

Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum was de 46-jarige man tijdens het ombrengen van de Eindhovenaar verminderd toerekeningsvatbaar.

Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De rechtbank in Den Bosch had de man in mei 2009 veroordeeld tot dertien jaar cel en tbs.