[NHL] Capitals winnen eindelijk weer eens

Denny (nyny83)

De Washington Capitals hebben, na acht wedstrijden op rij te hebben verloren, weer eens een wedstrijd weten te winnen. Voor de verliesreeks stonden de Capitals bovenaan in de Eastern Conference, maar voorafgaand aan deze wedstrijd waren ze afgezakt naar de zevende plaats. Door de overwinning staan de Capitals bovenaan in de Southeast Division.

Mathieu Perreault werd man van de wedstrijd met twee goals. Eric Fehr maakte de derde goal, en leverde ook nog een assist af. Goalie Michal Neuvirth wist 24 van de 26 schoten op doel te stoppen. Na de overwinning leek het of de Capitals de Stanley Cup hadden gewonnen, zo blij waren ze met de overwinning. "Het voelde alsof we kampioen waren geworden. We hadden deze overwinning heel hard nodig voor het zelfvertrouwen van dit team", aldus matchwinner Perreault.

Het zag ernaar uit dat de Capitals weer tegen een nederlaag aan zouden lopen. De Senators kwamen via Chris Kelly en Ryan Shannon namelijk op een 2-0 voorsprong. De Capitals herpakten zich echter in de tweede periode en stonden na anderhalve minuut alweer gelijk. Vijf minuten later bracht Perreault de ploeg uit Washington voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong met een powerplay goal. Het bleek de beslissende treffer te zijn.

Er werden nog drie andere wedstrijden gespeeld in de NHL. De Dallas Stars versloegen de Detroit Red Wings na overtime met 4-3 en naderen de Red Wings nu op een punt. De Chicago Blackhawks wonnen thuis van de Los Angeles Kings met 3-2, en de Colorado Avalanche pakten hun zesde overwinning op rij tegen de Montreal Canadiens: 3-2.