Cruijff: "Niet ik, maar Ajax heeft gewonnen"

Olga Kroeders

Johan Cruijff ziet de verkiezing van een aantal oud-spelers voor de ledenraad van Ajax niet als een persoonlijke overwinning. Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

"Er wordt nu wel geroepen, dat met de uitslag van de ledenraadverkiezing ik gewonnen heb, maar zo voel ik dat zelf niet. Het gaat om Ajax, dus is dit resultaat goed voor de club. Daarom heeft niet Cruijff, maar Ajax gewonnen", schrijft het clubicoon van Ajax en Barcelona. "Zo moeten we ook met de nieuwe situatie omgaan."

"Allereerst moet iedereen die de club een warm hart toedraagt, trots zijn dat zoveel mensen mee willen werken aan de toekomst van Ajax. Vooral omdat er onder die mensen heel veel kwaliteit voor elk onderdeel aanwezig is. Daar moeten het bestuur en de directie nu hun voordeel mee doen. Wie zoveel knowhow krijgt aangereikt, moet daar gewoon gebruik van maken."

Cruijff vindt dat Ajax nu niet te snel bepaalde beslissingen moet nemen. "Er moeten dingen veranderen, maar dat moet wel heel overwogen gebeuren. Het mooie van de huidige ontwikkeling is, dat bestuur en directie nu over unieke adviseurs beschikken. Die allemaal mee willen werken om hun club weer terug te brengen op het niveau waar het thuishoort. Niet voor zichzelf, maar voor Ajax."