Religielessen verboden op kinderopvang

masja2010

De regering van de Canadese staat Quebec heeft besloten om het geven van godsdienstlessen te verbieden op openbare kinderdagverblijven. Ook bidden met de kinderen is niet langer toegestaan.

De regel wordt in juni ingevoerd op gesubsidieerde kinderdagverblijven. De opvangcentra die zich er niet aan houden krijgen niet langer geld van de overheid. Yolande James, Minister van Familiezaken: "We zeggen hiermee duidelijk dat onze kinderdagverblijven niet gesubsidieerd worden om het geloof bij te brengen." Quebec telt ongeveer honderd kinderopvangcentra met een religieus tintje, waarbij lessen worden gegeven in onder meer de islam en het jodendom. Particuliere kinderdagverblijven mogen wel religieuze lessen blijven geven.

De aanwezigheid van religieuze symbolen zoals een Jezus aan het kruis en een joodse zevenarmige kandelaar blijven wel toegestaan, net als kerstbomen. Kinderleiders mogen zelf wel bidden en religieuze liederen zingen, maar mogen dat niet samen doen met de kinderen. Ook zijn personen als pastors, imams en rabbijnen niet langer welkom.