[PDC] Stompé hard onderuit

JJdJ1984

In het Londense Alexandra Palace is gisteren de PDC World Darts Championship begonnen. Gisteren kwam er nog geen Nederlander in actie. Vandaag is dat wel het geval. Co Stompé neemt het op tegen Peter Wright en later op de avond speelt Ronald Scholten een wedstrijd in de voorronde.

Voor Stompé was het de eerste keer op een groot podium sinds zijn wereldtitel samen met Raymond van Barneveld. Beide spelers hadden in het begin van de wedstrijd moeite om de triples te vinden maar Stompé wist wel de eerste leg te behouden.  In de daaropvolgende leg was het Wright die het initiatief nam maar een dubbel miste. De Amsterdammer wist zijn 111 punten wel uit te gooien en brak de Brit. De daaropvolgende leg werd weer door Wright gewonnen en zag zich daarmee terug in de set komen. Toen de Engelsman ook nog eens tot twee gelijk wist te komen werd de strijd om de eerste set spannend. Stompé kreeg een hoop pijlen voor een dubbel maar zag Wright uitendelijk triomferen.

Ook in de tweede set kreeg Stompe wat kansen op een break. Toch kwam de Nederlander alweer snel in het nauw door het missen van dubbels. Hetzelfde zag de Amsterdammer gebeuren in zijn eigen leg en opnieuw werd de Nederlander zelf gebroken. Ook de derde leg ging verloren en Stompé kwam op een 2-0 achterstand in sets. In de derde set van de wedstrijd kwam Stompé weer wat beter in zijn eigen spel maar zag toch ook ditmaal Wright in zijn nek hijgen. Uiteindelijk was het Stompé die de set binnenhaalde en zichzelf terug in de wedstrijd wist te gooien.

In de vierde set leek Stompé op stoom en won de eerste leg. In de tweede leg, die hij zelf begon, gooide de Nederlander tweemaal een 180'er. Hij verloor de leg echter alsnog. De daaropvolgende leg ging weer naar Wright en daardoor moest Stompé de Brit nog een keer een breaken maar dit gebeurde niet. Stompé verliest dus in de eerste ronde van het PDC World Championship.