Been: "We zullen voor de winst spelen"

Olga Kroeders

De voorbereiding van Feyenoord op De Klassieker is niet ideaal. Vandaag konden de Rotterdammers door het weer niet buiten trainen. Mario Been zei dat zijn ploeg voor de winst wil gaan in Amsterdam.

Been beperkte zich met zijn selectie tot een binnentraining en het bekijken van videobeelden. "Niet ideaal, maar ook niet onoverkomelijk", laat hij optekenen op de clubsite. Been is onder de indruk van de tegenstander van zondag. "Je ziet dat die ploeg verder is dan wij in de opbouw. Wij moeten zorgen dat wij naar zo'n niveau toegroeien."

"Qua prestaties zijn we aan de beterende hand, maar er is nog veel winst te boeken in de manier waarop wij spelen. Ook vandaag weer hebben wij naar de spelers toe de nadruk gelegd op de opbouw van achteruit. Het gaat om de keuzes die de spelers in het veld maken."

Been weet dat Ajax met Urby Emanuelson en Gregory van der Wiel twee aanvallende backs heeft. "Het is belangrijk dat wij zelf ook durven te voetballen zondag. We zullen voor de winst spelen." Leroy Fer, Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé, Dani Fernández, Stefan de Vrij en Bart Schenkeveld ontbreken zondag. Ruben Schaken is nog steeds geschorst.