Ruiz en Janko schatten Rubin Kazan hoog in

Olga Kroeders

FC Twente staat een lastige uitwedstrijd te wachten tegen Rubin Kazan in de Europa League. De Tukkers werden vandaag aan de Russische kampioen gekoppeld.

Bryan Ruiz, momenteel geblesseerd, is vermoedelijk weer terug als beide teams de degens kruisen. "Rubin Kazan is de kampioen van Rusland en dat zegt wel iets", zegt hij op de clubsite van Twente. "In de Champions League hebben ze het in een groep met FC Barcelona goed gedaan."

"Rubin Kazan is een topteam", gaat hij verder. "Wij hebben nu deze ronde van de Europa League bereikt en onze doelstelling is om verder te komen. Het zal niet eenvoudig worden, maar wij willen het maximale in Europa bereiken."

Marc Janko sluit zich aan bij de woorden van zijn ploeggenoot. "We hebben in Rubin Kazan een zware opponent getroffen. Ze hebben in de Champions League uitstekend gepresteerd en 1-1 gelijkgespeeld tegen Barcelona. Dat geeft aan dat ze veel kwaliteiten hebben. We weten dat het erg moeilijk zal gaan worden, maar wij willen een ronde verder komen en alles gaan geven om Kazan te verslaan. Wij hebben ons als ploeg laten zien in Europa en hebben de kwaliteiten om verder te komen in de Europa League."