Wii mogelijk fors in prijs verlaagd

Redactie

'De Nintendo Wii moet 99 dollar, omgerekend 75 euro, kosten. Het apparaat ligt nu, met Wii Sports, in de winkel voor 189 euro. Bij een forse prijsverlaging zou Nintendo de voorsprong op de naaste concurrenten, Kinect van Microsoft en de Move van Sony, kunnen behouden'. Dat zegt bestuursvoorzitter van game-uitgever Electronic Arts John Riccitiello tegen de website Industry Gamers. Hij wil niet loslaten of de prijs ook daadwerkelijk omlaag gaat.

Move en Kinect maken gebruik van geavanceerdere technieken dan de Nintendo Wii. Zo wordt de Move geroemd om zijn nauwkeurigheid, terwijl spelers voor Kinect helemaal geen apparaat hoeven vast te houden. Qua prijs zit de Nintendo Wii nog altijd relatief laag. De Move-controller voor de Playstation 3 kost zestig euro en voor een tweede controller komt daar veertig euro bovenop. De Kinect-camera voor de Xbox 360 kost 150 euro. Bovendien moet er voor Kinect en Move ook een spelcomputer gekocht worden.

Tot een jaar of twee geleden gingen Wii's nog als warme broodjes over de toonbank. Er werden zeven keer zoveel Wii's verkocht als andere spelcomputers. In de afgelopen twaalf maanden is de verkoop gedaald, al doet Nintendo nog altijd goed mee naast de Playstation 3 en Xbox 360.

De topman van Electronic Arts zou graag zien dat Nintendo meer moeite doet om andere uitgevers te steunen. "Er zijn genoeg leuke games van andere uitgevers, maar geen enkele game is bepalend voor de spelcomputer. Dat zijn Nintendo's eigen spellen wel", meent Riccitiello.

De Japanse gamegigant heeft sinds de lancering van de spelcomputer in december 2006 winst gemaakt op elke verkochte Nintendo Wii. In totaal zijn meer dan tachtig miljoen Wii-spelcomputers verkocht.