Krajicek wil weer Fed Cup spelen

Niels (DerMeister)

Michaëlla Krajicek staat open voor een terugkeer in het Nederlandse Fed Cup-team. De 21-jarige tennisster liet anderhalf jaar geleden weten niet meer onder teamcaptain Manon Bollegraf te willen spelen. Op dat standpunt lijkt ze nu echter te zijn teruggekeerd.

Bollegraf uitte vorig jaar stevige kritiek op de relatie van Krajicek met haar fitnesscoach Allistair McCaw. "Maar we hebben nooit echt ruzie gehad", relativeerde de Almeerse de commotie die destijds ontstond. "Ik weet dat de tennisbond deze week toenadering gaat zoeken. Ik wil graag weer in de Fed Cup spelen dus ik denk dat het wel goed gaat komen. Al zou ik natuurlijk liever met een andere coach werken dan met Manon"

De verzoenende taal van Krajicek volgde net na haar overwinning in de tweede ronde van de Nederlandse Tennis Masters in Rotterdam, al had ze wel drie sets nodig om Nicole Thyssen van zich af te schudden: 6-3, 2-6, 6-1. "Ik heb hier twee jaar niet meer gespeeld, dus ik was een beetje nerveus aan het begin", verontschuldigde ze zich.

De schouderblessure die haar de afgelopen maanden parten speelde, is verleden tijd. Ze zegt dan ook helemaal klaar te zijn voor een terugkeer in de top honderd. "In mijn privéleven is het ook weer rustig. Mijn vader is hier, Allistair is hier. Als het op dat vlak niet goed zit, lukt het op de baan ook niet", weet de huidige nummer 143 van de wereld.

Op het afgelopen seizoen blikt ze met gemengde gevoelens terug. "Het was wisselvalling. De prestaties waren lang niet altijd goed en tot overmaat van ramp eindigde ik het jaar met een blessure. Maar ik heb me de laatste weken lekker kunnen ontspannen en kijk uit naar volgend seizoen."

Voorlopig blijft Krajicek op de oude voet doorgaan. Ze stelt geen specifieke tenniscoach aan en blijft doorgaan met haar geliefde McCaw als begeleider. "Ik heb nooit gezegd dat een nieuwe coach geen optie is, maar momenteel heb ik dat verlangen nog niet. Ik voel me happy in deze situatie."

Krajicek treft haar voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in Praag. Ze bereidt zich in haar geboorteland voor op de kwalificaties van de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar begint op 17 november.