Fernandes: "Bahar bood geen deal aan"

Peterselieman

Het geruzie tussen Groep Lotus met Dany Bahar aan de ene zijde en Team Lotus met Tony Fernandes aan de andere zijde gaat onverminderd door. Bahar beweert dat Team Lotus niet uit was op het sluiten van een overeenkomst, terwijl Fernandes het tegenovergestelde meldt.

Bahar zei tegen Autosport dat hij Fernandes niet tegen wilde werken. "Het publiek ziet me misschien als een slechterik die het team van Fernandes probeert te saboteren, maar daar is helemaal niets van waar. Er zijn heel veel belangrijke mensen betrokken geweest bij dit hele proces, en ik heb bij lange na niet genoeg invloed om die allemaal te beïnvloeden," zei hij.

"De onderhandelingen met Fernandes gingen nergens heen. Alle tegenaanbiedingen die zij deden waren absurd, dus het had geen zin om met ze te blijven praten. De keuze voor Renault was veel logischer. We betalen nu ongeveer een derde van wat Fernandes vroeg en krijgen bovendien zeggenschap binnen het team en het management, wat voor ons de enige manier is om zaken te doen."

Fernandes ontkent deze aantijgingen met klem. "Er was helemaal geen aanbod. In de media duiken verhalen op dat Lotus zich voor twintig miljoen pond ingekocht heeft bij Renault en dat wij zestig miljoen vroegen, een bedrag dat onzin is. We zijn helemaal niet drie keer zo duur. We kwamen niet verder dan een kennismakings diner. Dany vindt dat Mike Gascoyne op de ouderwetse manier werkt en dat het hierdoor lang, erg lang zou duren voordat Lotus zich bij de top zou melden."

"Ik denk dat het pakket dat we eind volgend seizoen hebben niet ver ligt van wat Renault zal hebben en als hij (Bahar, red.) wat meer geduld en tijd had gehad en open had gestaan voor nieuwe dingen dan had er een supergoede samenwerking kunnen ontstaan," zei Fernandes die vindt dat het merk Lotus door de kwestie veel schade oploopt. Hij wil dan ook dat de kwestie niet meer publiek wordt uitgevochten en staat open voor een oplossing.