[IndyCar] Ganassi racet met vier auto's in 2011

Peterselieman

Chip Ganassi Racing zal het IndyCar-seizoen 2011 gaan rijden met vier auto's. De vaste coureurs Scott Dixon en Dario Franchitti zullen worden aangevuld met Graham Rahal en Charlie Kimball. Voor laatstgenoemde is het zijn debuut in de IndyCars.

"Het een geweldige dag voor ons team en voor de IndyCars," zei Ganassi die blij is voor de toekomst twee talenten vastgelegd te hebben. "Dixon en Franchitti willen we niet kwijt, maar we moeten altijd in de gaten houden welke talentvolle coureurs op ons pad komen. We hadden het niet beter kunnen treffen dan met deze twee Amerikanen."

Kimball reed in 2008 in de Formule 3 Euroseries, maar maakte wegens financiële problemen het jaar niet af. Hij keerde terug naar de Verenigde Staten waar hij de afgelopen twee seizoenen in de IndyLights reed. Dit jaar werd hij in deze opstapklasse vierde in het kampioenschap.

Rahal heeft al drie seizoenen in de IndyCars er op zitten. In 2008 en 2009 kwam hij uit voor Newman/Haas/Lanigan, maar moest daar vertrekken omdat dit team met financiële problemen kampte. Dit jaar had Rahal geen vast stoeltje, maar kwam regelmatig in actie voor Rahal Letterman, waar zijn vader mede-eigenaar is.