Vijfde boekverfilming voor Carry Slee

Redactie

Opnieuw wordt een boek van Carry Slee verfilmd. De bestseller Razend wordt volgend jaar omgezet in een film, maakten de producenten donderdag bekend. De opnamen voor de jongerenfilm gaan in mei van start, eind januari start de zoektocht naar hoofdrolspelers.

Razend is het vijfde boek van Slees hand dat op het witte doek verschijnt. Eerder werden Afblijven, Timboektoe, Radeloos en Lover of Loser omgezet in een film. "Voor de vijfde keer wordt een van mijn bestsellers verfilmd", jubelt de 61-jarige schrijfster. "Dat wordt weer knallen."

Het boek en de film gaan over Sven en Rozemarijn die allebei geconfronteerd worden met ingrijpende problemen. De jongeren moeten elkaar helpen het hoofd boven water te houden.

Het scenario van de film wordt geschreven door Dick van den Heuvel en Maria Peters. Van den Heuvel bewerkte kinderboeken als De Zevensprong en De Brief voor de Koning voor het theater, Peters pende eerder de scenario's voor kinderfilms als Kruimeltje, Pietje Bell en Afblijven.

Dave Schram tekende voor de regie van Razend. Hij regisseerde eerder de op Slees boeken gebaseerde films Timboektoe, Radeloos en Lover of Loser. "Voor de verfilming van Razend zal de lat opnieuw een stukje hoger worden gelegd", reageert Schram. "Het gaat een spannende en vooral ook spectaculaire film worden, gebaseerd op een heel mooi scenario."

Omdat dans een grote rol speelt in het verhaal, is Roberto Da Costa aangetrokken. De choreograaf verzon eerder danspassen voor de show So You Think You Can Dance. Razend moet in oktober in de Nederlandse bioscopen gaan draaien.


Carry Slee (Foto: Novum)