'Castaignos naar Internazionale'

Olga Kroeders

Internazionale heeft Tottenham Hotspur en Arsenal geklopt in de strijd om Luc Castaignos. De 18-jarige aanvaller van Feyenoord is met Inter akkoord over een contract. De winnaar van de Champions League reist volgende week naar Rotterdam af. Dit meldt Goal.com.

De berichten over een transfer van Castaignos deden de afgelopen weken al de rondte. Zelf wilde hij er na afloop van Feyenoord - Excelsior weinig over kwijt.

Voor het noodlijdende Feyenoord is een transfer van Castaignos een prettige financiële injectie. Castaignos blijft nog tot de zomer van 2012 in De Kuip voetballen. Inter troeft Arsenal en Tottenham af, die beide ook geïnteresseerd waren in de talentvolle aanvaller. In de laatste zeven wedstrijden scoorde Castaignos vijf keer.

"Castaignos tekent volgende week een contract bij Inter, maar zal nog achttien maanden bij Feyenoord blijven om zich verder te ontwikkelen", zegt een Nederlandse bron aan Goal.com. "Hij wil Feyenoord nog niet verlaten omdat hij zichzelf te jong vindt, maar Inter wil niet nog twee seizoenen wachten."

In zijn tijd bij Oranje-17 werd Castaignos topscorer aller tijden van dat elftal met dertien doelpunten. Een categorie hoger, bij Oranje-19, maakte hij opnieuw een fraai aantal van negen doelpunten. Albert Stuivenberg, bondscoach van Oranje-17, vergeleek Castaignos al eens met Thierry Henry.