Liefdadigheidsgames goed voor zeven ton

Redactie

Met de verkoop van vijf games is binnen een dag zevenhonderdduizend euro opgehaald voor het goede doel. Verschillende gamestudio's stellen hun games gratis beschikbaar om kinderorganisatie Child's Play en de Amerikaanse internetrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation te steunen. Kopers kunnen zelf bepalen hoeveel ze doneren. Na 24 uur heeft de 'Humble Indie Bundle'-actie bijna zeven ton opgebracht. De actie loopt nog vijf dagen.

De Humble Indie Bundle bestaat uit vijf spellen van verschillende onafhankelijke ontwikkelaars. Het vorig jaar uitgebrachte puzzelavontuur Braid en het prijswinnende avontuur Machinarium maken deel uit van het pakket. De bundel is ruim 91 duizend keer verkocht met een gemiddelde aanschafwaarde van omgerekend 5,49 euro.

Het is de tweede keer dat een 'Humble Indie Bundle'-actie wordt gehouden. In mei werd in een week tijd omgerekend ongeveer achthonderdduizend euro opgehaald. De twee goede doelen kregen toen ieder 247 duizend euro, terwijl de ontwikkelaars ieder zo'n tachtigduizend euro verdienden.