Poetin: geweld vraagt om strengere handhaving

Redactie

De gewelddadigheden voor het Kremlin afgelopen weekeinde tonen wederom de noodzaak aan van een striktere vorm van wetgeving en handhaving. Het is daarom belangrijk dat het aanzien van de politie wordt versterkt. Dat heeft de Russische premier Vladimir Poetin donderdag gezegd.

Vijfduizend racisten en hooligans kwamen zaterdag bijeen voor het Kremlin en raakten slaags met de politie. Zeker dertig personen raakten gewond, terwijl er openlijk getwijfeld werd aan het vermogen van de Russische autoriteiten om de toename van xenofobie in het land tegen te gaan.

Woensdag voorkwam de politie in de Russische hoofdstad dat racisten slaags raakten met islamitische minderheden in bepaalde stadsdelen. Uit voorzorg werden duizend mensen ingerekend.

In een toespraak die donderdag live op televisie en radio werd uitgezonden zei Poetin dat het geweld het belang van wetshandhaving aantoont. Iedere etnische groep moet beschermd worden en de bevolking moet worden onderwezen om xenofobie te bestrijden, aldus de premier.


Poetin: geweld vraagt om strengere handhaving (Foto: Novum)