Kolles tevreden met seizoen HRT

Peterselieman

Colin Kolles is tevreden over het eerste seizoen van Hispania Racing in de Formule 1. De Spaanse renstal worstelde voortdurend met zowel de financiële middelen als de snelheid, maar eindigde uiteindelijk in het constructeurskampioenschap toch voor Virgin Racing.

"Het was een moeizaam jaar, maar we waren het meest betrouwbare nieuwe team. De enige reden dat we niet op de tiende plaats zijn geëindigd is volgens mij omdat Lotus en Virgin meer ervaren coureurs hadden. In tests hebben we behoorlijk goed gepresteerd ten opzichte van de andere nieuwe teams," zei Kolles.

"We hebben ons gedurende het seizoen goed ontwikkeld. Betrouwbaarheid was onze prioriteit. We hebben veel geleerd en dat kunnen we nu als basis gebruiken om onze prestaties te verbeteren," ging de Duitser verder. "We werken aan een beter pakket voor volgend jaar. Mijns inziens waren we dit seizoen niet zo competitief als ik graag had gezien en daar moet verandering in komen. Dit hangt van veel factoren af, maar we werken hard om onze doelstelling te bereiken."

HRT heeft inmiddels naast de Cosworth-motoren versnellingsbakken van Williams geleaset. Ook aan de auto voor volgend jaar lijkt na het afketsen van de deal met Toyota gewerkt te worden. Naar verluidt heeft het Spaanse team zich gemeld bij Formtech Composites dat in het verleden Super Aguri bijgestaan heeft en onderdelen van Formule 1-bolides levert aan Renault, Lotus en Toro Rosso.