Bayonetta-makers werken aan vijfde game

Redactie

De ontwikkelaars van het actiespel Bayonetta werken aan een vijfde game voor uitgever Sega. Om wat voor spel het gaat, is niet bekendgemaakt. Door een vijfde game te maken voor Sega spreekt gamestudio Platinum Games zijn vertrouwen uit in de uitgever. Gamestudio Platinum Games had het contract voor vier games.

Game-uitgever Sega heeft het de laatste maanden moeilijk. Dit jaar heeft de uitgever geen grote hits gescoord. In 2008 bracht het bedrijf Mario & Sonic op de Olympische Spelen uit voor de Nintendo Wii en Nintendo DS. Het spel ging ruim twaalf miljoen keer over de toonbank. Opvolger Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen uit 2009 verkocht ruim zes miljoen stuks. De grootste hit van dit jaar is Bayonetta, een actiegame van Platinum Games. Van deze game voor de Xbox 360 en Playstation 3 zijn anderhalf miljoen exemplaren verkocht.

Platinum Games heeft zichzelf als doel gesteld om zoveel mogelijk unieke spellen te maken. De kans dat de gamestudio bezig is met een vervolg is dan ook bijzonder klein. De Japanse gamestudio werkte voor Sega aan het vechtspel Bayonetta, het ruimteavontuur Infinite Space voor de Nintendo DS, de sadistische actiegame Madworld voor de Wii en het in oktober uitgegeven schietspel Vanquish.