FIA: "Coureurs moeten zich gedragen"

Peterselieman

Autosportfederatie FIA wil dat de Formule 1-coureurs zich op het circuit gaan gedragen. Zaken die net over het randje zijn, zoals het snijden van Rubens Barrichello door Michael Schumacher in Hongarije zullen hard aan worden gepakt.

"Het is niet toegestaan in een gevecht meer dan een keer van lijn te wisselen om zo een inhaalactie te voorkomen, ook mag het circuit niet meer afgesneden worden en zijn andere abnormale veranderingen van richting niet toegestaan," zo staat er nu in het reglement te lezen.

Als een rijder nu met vier wielen buiten de witte lijnen komt en de schijn tegen heeft dat hij er voordeel van heeft gehad dan wordt er actie ondernomen. Ook moeten rijders na het tonen van blauwe vlaggen sneller plaatsmaken. De FIA zal sneller actie ondernemen, terwijl tot voor kort dit vrijwel alleen na protesten gebeurde.

Tenslotte wordt het proberen in te halen in de pitstraat aan banden gelegd. "In de snelle sectie van de pitstraat moeten coureurs de aangenomen volgorde aanhouden. Pas als een deelnemer onnodig is vertraagd, mag er worden ingehaald."