Tévez wil weg bij Manchester City

Niels (DerMeister)

Carlos Tévez heeft een transferverzoek ingediend bij de clubleiding van Manchester City. De Argentijns international leeft in onmin met bepaalde mensen binnen de club. Tévez verklaart dat hij geen problemen kent met trainer Roberto Mancini. De spits gaf zelf een verklaring uit.

"Ik ben niet beïnvloed door andere in het nemen van deze beslissing. Ik voel me al langere tijd ongelukkig en ik heb hier lang over nagedacht. In de zomer wilde ik al vertrekken, maar ik ben toen overtuigd om weer terug te komen", zei Tévez in een verklaring, die werd gepubliceerd door de Daily Mail.

"Helaas zijn mijn gevoelens niet veranderd. Ik vind het jammer dat de club zegt dat ik beïnvloed ben door anderen. Ze willen de situatie nu in een ander daglicht zetten. Mijn relatie met sommige mensen binnen de club is niet meer te reparen. Die mensen weten zelf wel als ik het over hen heb."

"Ik heb sinds mijn komst bij Manchester City genoten van de fans. Zij hebben mij goed ontvangen en daarom betreur ik ook het besluit om te vertrekken. Zij verdienen goede prestaties van het team voor hun passievolle steun. De club mag zich gelukkig prijzen met zulke supporters."

"Iedereen die mij heeft zien spelen voor City, kan niets anders zeggen dan dat ik mij volledig heb ingezet voor de club. Ik kan bevestigen dat ik een transferverzoek heb ingediend bij de voorzitter. Ik wil nu mijn hoofd leegmaken omdat dit een belangrijke periode in mijn loopbaan is", aldus de spits.

"Ik had een verbeterd contract kunnen tekenen, maar dit besluit is niet gebaseerd op geld. Ik heb het bestuur en de technische staf duidelijk gemaakt dat ik andere beweegredenen heb. De eigenaar was zeer genereus met zijn aanbieding. Ik bedank hem voor zijn steun en begrip. Ik wil benadrukken dat ik geen problemen heb met Roberto Mancini."