Jans: "Assaidi heeft een 10 verdiend"

Olga Kroeders

Ron Jans, trainer van sc Heerenveen, houdt er niet van om bij winst één speciale speler aan te wijzen, maar bij de 6-2 winst tegen FC Twente kon hij niet anders.

Sc Heerenveen droogde de regerend landskampioen af in Friesland. In het Abe Lenstra stadion werd het 6-2. Na afloop riep Jans bij wijze van uitzondering een speler uit tot man of the match. "Normaal doe je dat niet als trainer, je prijst het collectief. Nu wil ik toch wel zeggen dat Oussama Assaidi een '10' heeft verdiend."

Assaidi was ongrijpbaar voor de Tukkers. Hij maakte drie doelpunten van gaf ook nog eens twee assists. "Ik daag het weekblad Voetbal International uit om hem in de bekende cijferlijst ook een '10' te geven", vervolgde Jans. "Ik weet het, ik ga er niet over. Maar nu ik toch bezig ben, de rest van het elftal moet een '7' krijgen. Ik ben benieuwd", aldus Jans tegenover De Telegraaf.

Jans sprak van een feestelijke middag. "Gezien het spelbeeld is 6-2 natuurlijk wat te veel van het goede. Maar wat was het een feest voor ons vanmiddag. Ik vond het fantastisch om naar te kijken. De 3-2 voor ons was beslissend. Daarvan kreeg FC Twente een 'knak'. Vervolgens konden wij naar hartenlust counteren."