Uitslag Tottenham Hotspur - Chelsea

Olga Kroeders

Tottenham Hotspur en Chelsea hebben een punt overgehouden aan hun ontmoeting op White Hart Lane (1-1). Zonder Rafael van der Vaart leken de Spurs af te stevenen op een nederlaag, maar Heurelho Gomes maakte zijn eerdere blunder goed door een penalty te stoppen.

Chelsea weet door het gelijkspel niet in te lopen op Manchester United en koploper Arsenal. Beide concurrenten voor de landstitel ontmoeten elkaar morgenavond op Old Trafford. The Blues staan op gelijke hoogte met nummer drie United, maar de Mancunians hebben twee duels minder gespeeld. Arsenal heeft één punt voorsprong. Tottenham volgt op plaats vijf met vijf punten achterstand op Chelsea.

Tottenham Hotspur en Chelsea maakten er een spectaculaire Londense derby van. Beide ploegen zochten vol de aanval, waardoor het spelbeeld heen en weer golfde. Bij de eerste grote kans van de Spurs was het direct raak. Jermaine Defoe vond Roman Pavlyuchenko met een goede pass. De Russische spits speelde John Terry uit en passeerde doelman Petr Cech met een fraai schot in de korte hoek.

Chelsea was tot dat moment nog niet in de problemen gekomen. De Blues creëerden de meeste kansen op White Hart Lane, maar de regerend landskampioen sprong slordig om met de kansen. Trainer Carlo Ancelotti hield Drogba aanvankelijk op de bank. De Ivoriaan werd gemist in de spits, maar na de pauze maakte hij alsnog zijn entree. Een getergde Drogba haalde zijn gram bij Ancelotti.

Twintig minuten voor tijd verstuurde Cech een lange bal richting Drogba, die het duel aanging met verdediger Michael Dawson. De Engels international kreeg de bal ongelukkig op het hoofd, waarna de spits van Chelsea het doel van Gomes onder vuur kon nemen. Het schot leek houdbaar, maar de oud-PSV'er ging opzichtig in de fout. Overigens leek Drogba de bal voor het schot met de arm te beroeren.

De laatste twintig minuten waren zenuwslopend voor de schare fans van beide Londense clubs. De wedstrijd ging in razende vaart en beide ploegen hadden kansen op de zege. In de blessuretijd leek Gomes zijn team nogmaals te benadelen. De Braziliaan beukte Ramires naar de grond in het zestienmetergebied. Drogba ging resoluut achter de bal staan, maar Gomes stopte de inzet en redde een punt voor Tottenham.