Grote Prijs van Nederland voor Individualism

bennootje

Kalibwoy, Ethereal, Individualism en Nicole Bus zijn uitgeroepen tot winnaars van de Grote Prijs van Nederland. In de categorie dance/producers ging de 16-jarige Individualism er met de beker vandoor. Hij is de jongste winnaar ooit en volgens de jury 'ontzettend muzikaal met een verrassende eigen stijl'.

In een afgeladen Paradiso en de Melkweg in Amsterdam streden zaterdag vierentwintig finalisten om de 25e editie van de felbegeerde prijs, waar 5.000 euro aan verbonden is. Kalibwoy won de prijs in de categorie hiphop. De jury noemt hem een 'genredoorbrekende, karaktervolle artiest'. "Hij gaf een waanzinnige show met veel visueel spektakel."

In de finale rock/alternative riep de vakjury de melodische metalband Ethereal uit tot winnaar. "Een overtuigende performance, genreoverstijgend en toegankelijk. De band heeft een overtuigende sound met internationale potentie."

Eerder zaterdag won de 'soulvolle' Nicole Bus de finale in de categorie singer-songwriter. De jury prees haar 'krachtige, pure performance' en voorziet 'grote hitpotentie'.

De winnaars presenteren zich 14 januari tijdens EuroSonic/Noorderslag in Groningen. Daarnaast treden ze op op festivals als Parkpop, Extrema, Folkwoods en Hiphop in Duketown.


Grote Prijs van Nederland voor Individualism (foto: Novum)