New Kids binnen drie dagen al goed voor goud

bennootje

De New Kids hebben binnen drie dagen ruim honderdduizend bezoekers naar de bioscopen gelokt. De eerste film van de grofgebekte Brabanders behaalde zaterdag de gouden status. Regisseurs, acteurs en bedenkers Steffen Haars en Flip van der Kuil kregen de Gouden Film zaterdagavond overhandigd in Tilburg.

Dat de film New Kids Turbo een succes zou worden, was vrijdag al duidelijk. Toen vestigde het verhaal over vijf hangjongeren uit Maaskantje een nieuw record door op de eerste dag 31.723 bioscoopbezoekers te trekken. Die waren goed voor een omzet van 243.950 euro. Nooit eerder beleefde een Nederlandse film een betere openingsdag.

New Kids is de afgelopen drie jaar erg populair geworden. De Brabanders begonnen op internet en wisten met hun korte filmpjes een miljoenenpubliek te trekken. Het succes op internet leidde eind vorig jaar tot een eigen serie bij de zender Comedy Central, waarna een film volgde.

Distributeur Benelux Film maakte vrijdagavond bekend extra voorstellingen in te lassen. New Kids Turbo is momenteel in negentig bioscoopzalen te zien.


New Kids binnen drie dagen goud (foto: Novum)