[WvdW] Voorbeschouwing NAC Breda - FC Utrecht

Sjors (Sj0rSz)

Het weekend is weer van start gegaan, dus het is hoog tijd voor een voorbeschouwing op de Wedstrijd van de Week! De redactie heeft dit weekend voor het treffen tussen NAC Breda en FC Utrecht gekozen.

NAC Breda

NAC Breda bevindt zich momenteel in de middenmoot van de Eredivisie. De ploeg staat op de tiende plaats, nadat het voorafgaand aan het huidige seizoen één punt in mindering kreeg. De aanleiding hiervoor was het feit dat de Bredanaars in januari en februari te laat waren met het afdragen van de premies aan pensioenfonds CFK. Toch heeft deze straf nauwelijks effect op de positie op de ranglijst gehad.

Veel ploegen hebben moeite om NAC Breda dit seizoen in eigen huis te verslaan. Roda JC (1-2) is tot op heden de enige formatie, die er in slaagde om de drie punten mee naar huis te nemen. VVV-Venlo, Feyenoord, Willem II, N.E.C. Nijmegen, De Graafschap en FC Twente liepen allen tegen tegen een nederlaag aan. AZ kwam, naast de ploeg uit Kerkrade, het dichtst bij een zege, maar moest de punten uiteindelijk delen (1-1).


Weer geen basisplaats voor Tim Gilissen

Trainer John Karelse maakte vandaag overigens bekend dat hij hij zeer waarschijnlijk niets aan zijn basisploeg zal wijzigen. Dat houdt in dat onder andere Jens Janse en Tim Gilissen weer op de bank zullen starten. Daarnaast is Ferne Snoyl afwezig. "Soms zijn keuzes moeilijk, soms niet. We kiezen nu voor de ploeg die twee weken geleden van PSV heeft gewonnen. Die jongens hebben het toen goed gedaan, maar wij denken ook dat het de elf zijn die tegen FC Utrecht het best tot hun recht komen", aldus de trainer.

FC Utrecht

FC Utrecht kan zich vanaf nu volledig op de Eredivisie en de KNVB beker gaan richten. De ploeg uit de Domstad nam tot afgelopen donderdag deel aan de groepsfase aan de Europa League. De formatie was al uitgeschakeld, maar slaagde er in om het Napoli nog flink lastig te maken. Uiteindelijk stond er 3-3 op het scorebord, waardoor de Domstedelingen met opgeheven hoofd afscheid namen van de opvolger van de UEFA Cup.

Ton du Chatinier, trainer van FC Utrecht, kan aanstaande zaterdag mogelijk niet beschikken over Frank Demouge. Dat zou goed nieuws kunnen zijn voor Ricky van Wolfswinkel, die vorig weekend werd gepasseerd, vanwege het missen van een strafschop en een enorme kans in het duel tegen Heracles Almelo (1-2). De oefenmeester van de Domstedelingen gaf de voorkeur vervolgens aan de voormalig speler van Willem II, waardoor de jongeling op de bank belandde.


Van Wolfswinkel staat mogelijk in de basis

Naast de mogelijke afwezigheid van Demouge kan Du Chatinier ook niet beschikken over Leon de Kogel (buikgriep), Mihai Nesu (schorsing) en de langdurig geblesseerden Michael Zullo en Jacob Mulenga. Overigens was de trainer van FC Utrecht vol lof over de aanvallers van NAC Breda. "Tegen FC Twente en PSV heeft NAC het erg goed gedaan. Ze hebben laten zien dat ze zeer snel en effectief zijn in de omschakeling met spelers als Lurling, Amoah, Leonardo en Boussaboun."

Historie

Komend weekend staat het duel tussen NAC Breda en FC Utrecht voor de 61e keer op het programma. De formatie uit de Domstad won de meeste wedstrijden (23), maar dat betreft er slechts één meer dan NAC Breda, dat 22 keer de beste was. Daarnaast werd er ook nog vijftien keer gelijk gespeeld.

NAC Breda boekte zijn grootste thuiszege op FC Utrecht op 15 februari 1995. De doelpunten van Graham Arnold (2), Jan Gaasbeek en John Lammers zorgden destijds voor een overtuigende 4-0 zege. FC Utrecht won aan het begin van dit jaar de wedstrijd in Breda en trof tweemaal doel. Nana Asare en Dries Mertens zorgden toen voor de goals.

Laatste vijf wedstrijden in Breda:

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
20/02/2010 Eredivisie NAC Breda FC Utrecht 0-2
17/01/2009 Eredivisie NAC Breda FC Utrecht 1-1
09/02/2008 Eredivisie NAC Breda FC Utrecht 1-0
26/10/2006 Eredivisie NAC Breda FC Utrecht 2-1
19/11/2005 Eredivisie NAC Breda FC Utrecht 0-1


Wedstrijdinformatie

Het duel tussen NAC Breda en FC Utrecht staat zaterdagavond onder leiding van de Belgische arbiter Dierick. De wedstrijd tussen de twee ploegen, die voor 18:45 uur op het programma staat, wordt in het Rat Verlegh-stadion in Breda gespeeld.

Discussieer hieronder alvast over het verloop van de wedstrijd en de uitslag!