Del Toro richt digitale effectenstudio op

Redactie

Guillermo del Toro heeft samen met een aantal gelijkgestemden uit de filmwereld een digitale effectenstudio opgericht. Mirada moet een plek worden waar 'verhalenvertellers gezamenlijk aan digitale projecten werken voor producties in film, televisie, reclame en interactieve media', zegt de Hellboy-regisseur in een persbericht.

Mirada is gehuisvest in de Marina el Rey-studio in Los Angeles, waar eerder legendarische films als Blade Runner en Close Encounters of the Third Kind werden opgenomen. De studio wordt volgens Del Toro 'een entiteit die constant in beweging is om een nieuw creatief perspectief te creëren dat je ziet in films als Pan's Labyrinth en Hellboy'.

De Mexicaanse regisseur kwam op het idee tijdens de samenwerking met Peter Jackson aan de Hobbit-films, vertelde hij aan de Amerikaanse filmwebsite Deadline. Del Toro zou deze film regisseren, maar na eindeloze vertraging van de opnames wegens financiële misstanden bij filmstudio MGM trok hij zich terug en besloot een eigen studio op te richten.


Guillermo del Toro richt digitale effectenstudio op (Foto: Novum)