Rutten: "De Graafschap is fysiek sterk"

Sjors (Sj0rSz)

PSV gaat dit weekend bij De Graafschap op bezoek. Trainer Fred Rutten verwacht niet dat het zo makkelijk wordt als de laatste thuiswedstrijd tegen de Superboeren (6-0 winst).

"Die wedstrijd werd snel beïnvloed door een vroege rode kaart", weet Rutten zich nog te herinneren. De trainer is in de aanloop naar het duel met De Graafschap benieuwd naar de staat van het veld. "Ik weet niet in welke staat het veld daar is, tegen Vitesse was een gedeelte nog bevroren. Het is even afwachten hoe het er morgenavond uit ziet."

Orlando Engelaar is in ieder geval fit. Hij had de laatste weken wat last van zijn scheenbeen. "Dat betekent dat je keuzes kunt maken", aldus Rutten.

Rutten is goed voorbereid op de tegenstander. "Met thuis een goede balans, ze maken daar de meeste doelpunten en krijgen er niet al te veel tegen. Ze zijn fysiek sterk en hebben een paar jongens die een tegenstander pijn kunnen doen. Daarbij gaat het daar om mouwen opstropen, spierballenvoetbal. Hun trainer heeft een goede mix gevonden van een goede organisatie en die mentaliteit."