Van den Bergh en ADO per direct uit elkaar

Niels (DerMeister)

Volgens RTV West komt Ricky van den Bergh per direct niet meer in actie voor zijn club ADO Den Haag. Het contract van de middenvelder is ontbonden en zodoende speelde Van den Bergh afgelopen weekend zijn laatste wedstrijd voor de ploeg van trainer John van den Brom.

Drie weken terug werd Van den Bergh door zijn trainer van de training gestuurd en sindsdien beklaagde de aanvaller over zijn uitzichtloze situatie bij de club. Afgelopen weekend kreeg de oud-aanvaller van Sparta in het duel met FC Utrecht een basisplaats, aangezien Wesley Verhoek geschorst was. Op advies van Van den Bergh zelf, werd hij in de tweede helft gewisseld. Hij vroeg vervolgens een gesprek aan met de clubleiding over zijn situatie bij de club.

Het publiek van ADO liet zich destijds negatief uit over de middenvelder. Van den Bergh liet tegenover RTV West toen al weten de reacties van het publiek enorm te betreuren. Afgelopen weken werd de speler vele malen gelinkt aan een terugkeer naar zijn oude ploeg Sparta. Nu lijkt een overgang naar Het Kasteel niets meer in de weg te staan.

De inmiddels dertigjarige Van den Bergh speelde in het verleden al vier seizoenen voor Sparta. Destijds scoorde hij in zijn tweede en derde seizoen respectievelijk 17 en 22 doelpunten.