Ferrari: "Badoer vertrekt als testcoureur"

Peterselieman

Ferrari heeft bevestigd dat Luca Badoer als testcoureur zal gaan vertrekken. De bijna 40-jarige Italiaan bekleede de functie bij het team uit Maranello al sinds halverwege de jaren negentig. In die tijd heeft hij meer dan 130.000 kilometer op het circuit Fiorano gereden.

Badoer zal tijdens de Bologna International Motor Show met een demorun in een Ferrari uit 2009 afscheid nemen van het Italiaanse merk. Hij reed in de Formule 1 in de jaren negentig 58 races voor kleinere teams voordat hij zich volledig toe ging leggen op het testwerk voor Ferrari. Het merk gaf de Italiaan vorig jaar de kans om na het ongeval van Felipe Massa enkele races te rijden met de F60, maar een succes werd dit niet.

Ferrari maakte vorige maand al bekend dat de 21-jarige Jules Bianchi volgend jaar testrijder zal zijn. Ook Giancarlo Fisichella en Marc Gené zijn dit. Het merk heeft nog niet bekend gemaakt wie van dit drietal de officiële vervanger van Fernando Alonso of Massa zal zijn mocht er een rijder vervangen moeten worden.