Renault F1 wordt Lotus Renault GP

Peterselieman

Het Formule 1-team van Renault zal voor het seizoen 2011 worden hernoemd in Lotus Renault GP, zo is vandaag bekend geworden. Genii Capital heeft de resterende aandelen van Renault overgenomen, waarna Proton via Group Lotus een aandeel in de renstal heeft genomen. De overeenkomst loopt tot en met 2017.

De naam Lotus keerde begin dit jaar terug in de Formule 1 via Lotus Racing gerund door het 1Malaysia F1 Team. Dit team zou volgend jaar verder gaan onder de naam Team Lotus, maar onduidelijk is nog of dit door de overeenkomst van Proton met Renault nog het geval blijft.

"We zijn blij dat we het nieuws nu publiekelijk aan kunnen kondigen en dat we in 2011 onder de naam Lotus Renault GP gaan racen," zei de baas van het Renault-team Gerard Lopez. "Het is opwindend om een geheel nieuwe tijd voor het team in te gaan samen met Group Lotus en tegelijkertijd met Renault een sterke band te blijven onderhouden. Het team in Enstone heeft zodanig goed werk verricht dat we een nieuwe sponsor en een nieuwe sponsor aan hebben kunnen trekken, zodat de toekomst er goed uit ziet."

Renault zal aan de renstal verbonden blijven als motorleverancier en zal technologische kennis ter beschikking stellen. De naam Renault zal behouden blijven en prominent op de bolide te zien blijven. De auto zal zwart zijn met gouden letters, zoals bij de vorige samenwerking tussen Lotus en Renault in de jaren tachtig.


De nieuwe livery van de Lotus Renault-bolide