De Boer: "Ik wil een strijdbaar Ajax zien"

Niels (DerMeister)

Frank de Boer zit woensdagavond in het San Siro voor het eerst op de bank als hoofdtrainer van Ajax. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel liet de kersverse trainer weten een 'strijdbaar Ajax' te willen zien tegen AC Milan.

En dag nadat hij werd aangesteld als opvolger van Martin Jol, sprak hij de internationale media toe. "Ik ben vanochtend om 6:00 uur opgestaan, waarna we na alle vertragingen pas om 18:00 uur in ons hotel aankwamen. Dat is natuurlijk geen ideale voorbereiding, maar toch heb ik er alle vertrouwen in", zei De Boer, geciteerd door de clubwebsite van Ajax.

Nu De Boer het voor het zeggen heeft, wil hij nog niet gelijk te veel veranderen. "Het is aannemelijk dat we niet veel gaan veranderen in de opstelling. Het is niet verstandig om nu al zo snel veel te wijzigen. Daarnaast heb ik nu veel aan Danny Blind. Hij kent deze selectie door en door."

De voormalig international denkt goed met de druk om te kunnen gaan die het hoofdtrainerschap bij Ajax met zich meebrengt. "Ik heb heel veel jaren in de top gevoetbald bij Ajax, Barcelona, Glasgow Rangers en Galatasaray. Daardoor weet ik wat druk is. Daar ben ik tegen opgewassen. Ook heb ik de afgelopen tweeënhalf jaar bij de A1 - en natuurlijk als assistent-bondscoach - steeds meer het gevoel gekregen dat ik hoofdcoach wilde worden."

Op tactisch gebied kan De Boer zijn ploeg zo kort voor de wedstrijd niet meegeven. Wel heeft hij een boodschap voor Ajax. "Zoals ik vanochtend al heb aangegeven: het plezier moet terugkeren. Dat miste ik afgelopen zaterdag tegen NEC. Er was een soort gelatenheid. Dat heb ik de groep ook kwalijk genomen. We moeten er nu met elkaar keihard aan werken om het plezier terug te krijgen. Te beginnen met het veiligstellen van overwintering in de Europa League. Daarbij wil ik een strijdbaar Ajax zien", aldus de kersverse coach.