Preud'homme: "Kreeg de complimenten van Redknapp"

Niels (DerMeister)

Michel Preud'homme heeft met FC Twente in het eerste seizoen in de Champions League indruk gemaakt. Ook in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur liet de ploeg uit Enschede zich van zijn goede kant zien.

Trainer van Tottenham Hotspur, Harry Redknapp, liet dit ook aan Preud'homme weten. "Ik kreeg de complimenten van Harry Redknapp. Hij vond dat we mooi hadden gevoetbald. Dat ben ik met hem eens, maar je kunt ook te mooi willen voetballen", aldus de Belgische trainer van De Tukkers.

"We hebben goed gevoetbald en zijn drie keer teruggekomen van een achterstand. Dat is heel positief. Maar we moeten ook lessen trekken voor de toekomst”, vertelde Preud'homme.

Hij doelde daarmee op de simpele manier dat zijn ploeg de doelpunten weggaf aan hun Engelse opponent. "We zullen nog beter de balans moeten vinden tussen attractief spel en defensieve zekerheid. Het balverlies moet er nog uit.”

Preud'homme wilde het eerste tegendoelpunt van de Spurs niet op keeper Sander Boschker steken. De keeper trapte finaal over de bal heen en zag vervolgens deze in het lege doel rollen: "Ik kan hem niets verwijten. Het was gewoon toeval. Het kwam door de slechte staat van het veld.”