Weer nieuwe tactiek team-Contador

Frank (franklop)

De advocaten van Alberto Contador zijn weer een nieuwe weg ingeslagen om de Spanjaard vrij te pleiten van dopinggebruik. Tegenover het persbureau AP zei één van de advocaten van de drievoudige Tourwinnaar dat gezien de minimale hoeveelheid van de gevonden stof waarschijnlijk dat de Spanjaard is besmet door contaminatie.

"Geen enkele wetenschapper waar wij mee gewerkt hebben kan uitsluiten dat het om contaminatie gaat," vertelde Ramos. "De waarden zijn krankzinnig laag. Het kan niet anders."

De advocaten van de op clenbuterol betrapte Contador beroepen zich hiermee in de dopingzaak rond Richard Gasquet. De Franse tennisser werd positief bevonden op het gebruik van cocaïne, maar nadat hij aantoonde dat dit middel door een kus in zijn lichaam gekomen zou kunnen zijn werd zijn schorsing ingekort.

Daarnaast refereert het team van Contador ook aan de zaak rond Dimitrij Ovtcharov. De tafeltennisser werd betrapt op 75 picogram clenbuterol en zei dat dit ook kwam door besmet vlees. Hij werd in oktober uiteindelijk vrijgesproken door de Duitse bond.