Cityville verslaat Farmville en Mafia Wars

Redactie

290 duizend gamers hebben binnen 24 uur na de lancering van Cityville het spel gespeeld. Cityville werd eind november uitgegeven en is de nieuwste Facebook-game van gamestudio Zynga. Het spel kent een succesvollere lancering dan hits als de boerderijsimulatie Farmville en Mafia Wars waarin de speler een misdaadsyndicaat moet oprichten. Dat schrijft de Amerikaanse techwebsite Venture Beat.

Cityville is een strategisch spel waarbij spelers een eigen stad moeten bouwen en onderhouden. Het lijkt op het populaire pc-spel Simcity, maar Cityville kent meer sociale spelelementen. De game die draait om stedenbouw biedt de mogelijkheid om winkelketens op te zetten in steden van Facebook-vrienden.

Cityville heeft het vorige record bijna verdubbeld. Het managementspel Frontierville van Zynga trok vorig jaar 116 duizend Facebook-gebruikers op de eerste dag. Frontierville wordt dagelijks door ruim zes miljoen spelers gespeeld.

Deze maand is Cityville al door bijna een miljoen spelers gespeeld. Om in de top vijftien van populairste Facebook-games te komen, moet het spel zeker 12,8 miljoen spelers per maand trekken. Games op Facebook zijn gratis te spelen. Tegen betaling kunnen spelers voordelen kopen voor in het spel.


Cityville verslaat Farmville en Mafia Wars