Square Enix zet in op PSP-succes

Redactie

De Japanse game-uitgever Square Enix heeft zijn zinnen gezet op de draagbare PSP-spelcomputer van Sony. Sony is recentelijk een charmeoffensief begonnen door goedkopere PSP-spelcomputers aan te bieden en bijbehorende games te promoten. De Japanse uitgever haakt hier op in door begin volgend jaar vier nieuwe spellen aan te bieden in Europa.

Het vechtspel Dissidia 012 [duodecim] Final Fantasy en de actiegame The 3rd Birthday zijn de twee grootste titels. Daarnaast brengt het Japanse bedrijf ook Lord of Arcana en Tactics Ogre: Let Us Cling Together begin volgend jaar naar Europa. Dat heeft de Japanse game-uitgever Square Enix dinsdag bekendgemaakt.

Dissidia 012 [duodecim] Final Fantasy is een spin-off van de Final Fantasy-serie. In tegenstelling tot andere spellen uit de gameserie is dit een vechtspel. The 3rd Birthday is het derde deel binnen de vooral in Japan populaire Parasite Eve-serie. Een meisje genaamd Aya moet het opnemen tegen een verspreidend virus. Dissidia 012 [duodecim] Final Fantasy en The 3rd Birthday zullen niet eerder dan eind maart verschijnen.

Het actiespel Lord of Arcana staat gepland voor een release in februari. De game wordt uitgegeven als een speciale editie waarbij de speler een 44 pagina's tellend boek krijgt met getekende ontwerpen van de game en een soundtrack met enkele nummers uit het spel. Het strategische rollenspel Tactics Ogre: Let Us Cling Together verschijnt begin maart.


Square Enix zet in op PSP-succes