Lens: "Uitschieters naar boven ontbreken"

Olga Kroeders

Jeremain Lens maakte deze zomer de overstap naar PSV, maar de buitenwacht heeft de échte Lens nog niet gezien. "Ik ben nog lang niet op het punt waar ik wil zijn", aldus Lens in NUsport.

PSV nam de aanvaller in de zomer voor vier miljoen euro over van AZ. Bovendien bewandelde Dirk Marcellis de omgekeerde weg. In zeventien competitieduels voor PSV scoorde Lens vier keer en gaf hij zeven assists.

Tevreden is hij allerminst. "Ik heb voor het seizoen concrete doelen op papier gezet. Die houd ik voor mezelf. Maar ik kan wel verklappen dat ik als aanvaller niet tevreden zal zijn met minder dan tien doelpunten."

De 23-jarige buitenspeler vindt dat hij in zijn eerste half jaar bij PSV te wisselvallig heeft gepresteerd. "Ik verslap tijdens wedstrijden te vaak. Soms merk ik dat de concentratie even wegvalt. Dan is de juiste focus er niet bij bepaalde aannames. Daardoor maak ik een mindere actie of geef ik een slechte voorzet."

"Ik heb veel redelijke wedstrijden gespeeld, maar de uitschieters ontbreken. Die eis ik wel van mezelf." Lens speelde afgelopen half jaar ook zijn eerste wedstrijden voor Oranje. In de laatste interland, tegen Turkije, stond hij zelfs in de basis. "Dat geeft aan dat ik vooruitgang boek. Ook al heb ik bij het Nederlands elftal nog niet laten zien wat ik kan. Daar ben ik niet tevreden over."