Xavi: "Maakt mij niet uit wie Gouden Bal wint"

Matthias (Veritaz)

Xavi is samen met Andrés Iniesta en Lionel Messi een van de drie genomineerden voor de Gouden Bal-verkiezing. De middenvelder van Barcelona laat echter weten dat het hem niet uitmaakt wie de prijs wint.

"Dit is een overwinning voor Barcelona en van de filosofie van de club", aldus Xavi tegen El Periodico. "Het maakt me, in alle eerlijkheid, niet uit wie de Gouden Bal gaat winnen. Natuurlijk ben ik blij en trots dat ik kandidaat ben, maar zie het vooral als een Gouden Bal voor Barcelona."

Het spel van Barcelona is gebasseerd op de filosofie van Cruijf. Xavi is de spil in het snelle positiespel van de Catalanen. "Op onze manier voeren we het idee uit dat Johan Cruijf over voetbal heeft. En iedereen binnen de club staat achter dat idee dat Cruijf had en heeft. Barca heeft veel goeds gedaan voor het voetbal. We laten mensen zien hoe je je moet gedragen op het veld. Mijn mening is dat een overwinning voor Barcelona altijd goed is voor het voetbal."

De middenvelder meent dat er echter meer spelers recht hadden op de Gouden Bal. "Ik sta dan wel op de lijst, maar er zijn er nog zo veel die er ook recht op zouden hebben. Verdient Iker Casillas die prijs niet? Of Diego Forlán, Sergio Busquets, Gérard Pique of Carles Puyol? Ik vind het rot voor hen dat ze niet op de lijst staan, maar ik ben blij dat de drie genomineerden recht doen aan de status van Barcelona", aldus  Xavi.