Mulder weer terug op het ijs

Niels (DerMeister)

Ronald Mulder heeft vanmorgen zijn eerste rondjes op het ijs weer gemaakt. De schaatser kreeg gisteren van zijn fysiotherapeut te horen dat hij weer mocht gaan trainen.

Mulder liep drie weken terug, tijdens de World Cup in Heerenveen, een scheurtje in zijn lies op. Normaal duurt de revalidatie voor deze blessure zes weken, maar Mulder mocht na slechts de helft van die tijd alweer op het ijs.

"Een spier groeit in negen dagen weer aan, maar dan is hij nog wel heel teer", aldus de schaatser van het APPM-team. Op dit moment mag Mulder alleen rustig trainen. "Het ging op zich goed. Ik heb vooral rechtop gereden en een paar rondjes gemaakt", aldus de specialist op de 500 meter.

Zijn herstel verloopt voorspoedig en zijn rentree heeft Mulder gepland tijdens het NK Sprint, eind december: "Op het NK Sprint doe ik weer mee en ik wil er ook wat betekenen."

Tevens werd bekend dat Mulder geselecteerd is als Sporter van het Jaar in zijn provincie Overijssel. Hij zal in deze verkiezing af moeten rekenen met collega-schaatser Mark Tuitert en ruiter Jeroen Dubbeldam. "Ik zal niet winnen, maar ik vind de nominatie al een hele eer", aldus Mulder.