Sneijder niet naar Duitsland voor duel met Werder

Olga Kroeders

Wesley Sneijder is niet met de selectie van Internazionale afgereisd naar Duitsland voor het Champions League-duel met Werder Bremen van dinsdag. Trainer Rafa Benitez heeft besloten de 26-jarige middenvelder rust te gunnen.

"Wesley is een beetje moe, dus we hebben hem thuisgelaten met het oog op het WK voor clubteams van volgende week", zegt Benitez op de clubsite. Ook verdediger Lucio en de Argentijnse aanvaller Diego Milito zijn in Italië achtergebleven.

Benitez ging ook nog in op de beslissing van wereldvoetbalbond FIFA om Sneijder niet te nomineren voor de Gouden Bal, de verkiezing tot wereldvoetballer van het jaar. Lionel Messi, Andrés Iniesta en Xavi, allen van FC Barcelona, zijn de drie overgebleven kandidaten. "Ik heb niks tegen Barcelona, maar ik begrijp werkelijk niets van de criteria van de FIFA. Ik heb echt medelijden met Wesley."

De wedstrijd van Inter tegen Bremen is er een om des keizers baard. Inter Milan is net als Tottenham Hotspur al verzekerd van de volgende ronde in het kampioenenbal. Werder kan nummer drie FC Twente niet meer passeren en eindigt dus als laatste in groep A.