Barney is Stompé dankbaar

Peterselieman

Raymond van Barneveld is Co Stompé dankbaar voor het binnenhalen van de wereldtitel voor landenteams in het darts. Beiden zorgden er in Newcastle in de koppelwedstrijd afgelopen zaterdag voor dat in de finale Wales met 4-2 verslagen werd.

"Moet je bedenken dat we hier bijna niet waren geweest vanwege alle sneeuwstormen. En nu zijn we wereldkampioen," zei Van Barneveld. "Dit is voor mij zo'n ontlading. Het is drie jaar geleden dat ik een toernooi heb gewonnen, dat was een Players Championship in Schiedam. Fantastisch."

"Ik moet Co bedanken voor dit weekend. In de beslissende koppelpartij gooide ik minder en was hij er iedere keer om de dubbel te vinden. Gisteren was ik er voor hem toen hij wat minder gooide en vandaag was hij er voor mij."

Volgens Van Barneveld heeft hij dankzij Stompé het plezier in het darten teruggekregen. "Ik ben dankzij Co weer van darts gaan houden. We hebben het hele weekend gelachen en het was gewoon een prachtige tijd. Vooraf zei ik tegen mensen in Nederland dat ze niet hoefden te komen. Phil Taylor en James Wade als duo is niet te verslaan, maar ze lagen er zomaar op vrijdag al uit. Wij waren daardoor opeens topfavoriet en dat hebben we waar weten te maken."