TNT heeft nog geen afspraak met vakbonden

Redactie

Postbedrijf TNT weet nog niet wanneer het weer om de tafel gaat zitten met de vakbonden. Die lieten donderdagavond weten dat er vanaf woensdag drie dagen geen post wordt bezorgd.

"Wij zijn teleurgesteld. Wij geloven niet in dat middel, maar wel in de kracht van dialoog", zegt een woordvoerder. "Dit soort conflicten wordt opgelost aan de onderhandelingstafel." Gesprekken kunnen volgens haar 'op ieder moment' plaatsvinden.

TNT wil elfduizend mensen ontslaan, van wie er 3100 mogelijk gedwongen de laan uit worden gestuurd. Berichten dat TNT Post bereid zou zijn om het aantal gedwongen ontslagen met vijfhonderd terug te brengen, kan de woordvoerder niet bevestigen. Het AD schreef vrijdag dat de bonden worden uitgenodigd om maandag over dit voorstel te komen praten.

De postbodes en andere TNT-medewerkers zijn van plan dinsdag van 23.00 uur tot vrijdag 23.00 uur te staken. "Natuurlijk vinden we het vervelend dat de mensen hierdoor geen post ontvangen, maar er staan heel veel banen op het spel", zei een woordvoerder van Abvakabo FNV. Vorige week legden postbodes het werk al neer voor 48 uur, en eerder al voor een etmaal.