Britse kranten woedend over missen WK

Olga Kroeders

De Britse kranten hebben woedend gereageerd op het missen van de organisatie van het WK voetbal in 2018. "We zijn vernederd door de FIFA", concluderen de media.

Volgens de krant The Sun was alles vooraf al geregeld. "Fixed", kopt het boulevardblad. "De Russen wisten het resultaat allang."

Oud-bondscoach Terry Venables heeft in zijn column geen goed woord over voor de gang van zaken. "Het is een grote schande. Een schande voor Engeland, een schande voor het voetbal en een schande voor de FIFA", concludeert hij.

Ook de Daily Mail is duidelijk is zijn oordeel: "Verkocht", kopt de krant. "Rusland is een maffiastaat, verrot door corruptie. Qatar is een oliestaatje waar je niet eens vrijuit kunt spreken. Beide zwemmen in het oliegeld. Hoe hebben de volgevreten bobo's van de FIFA hen in godsnaam het WK kunnen geven?"

The Times bekritiseert het systeem van de verkiezing. "Dat is veel te makkelijk te manipuleren en is te veel omgeven door geheimzinnigheid." De krant legt echter ook de schuld bij het comité dat het WK naar Engeland probeerde te halen. "Engeland heeft het verpest. We hebben de beste stadions, de beste infrastructuur en de meest gepassioneerde fans, maar geen WK."