Astarloa: "Schorsing is absurd"

Peterselieman

Igor Astarloa is kwaad dat hij ondanks dat hij zijn wielerfiets aan de wilgen heeft gehangen toch nog een dopingschorsing van twee jaar heeft gekregen. De Spanjaard zal de boete van 35.000 euro die door het UCI is opgelegd niet betalen, omdat hij vindt dat hij nooit een zodanig jaarsalaris heeft gekregen dat het bedrag gerechtvaardigd is.

"Het is absurd," zei Astarloa die op basis van verdachte waarden in zijn biologisch paspoort geschorst is. "Ik stopte met koersen in 2009, maar in deze sport word je ook daarna niet met rust gelaten. Ik zou kunnen zeggen dat het me niks kan schelen omdat ik niet langer een renner ben, maar het irriteert me omdat het niet terecht is. Ik ben ontelbare keren gecontroleerd, maar ze hebben nooit iets gevonden."

"En hoe ga ik een deel van mijn salaris betalen als ik dat nooit heb gekregen? De UCI weet dondersgoed dat ik noch mijn ploeggenoten salaris hebben ontvangen en dat was ook de reden dat de ploeg (Amica Chips, red.) verdween," meldde de Spanjaard aan Deia.