Moeder nepprins vindt Marc van der Linden antisemiet

Djeez

We konden er natuurlijk op wachten: opnieuw is er ophef ontstaan rond een programma van SBS6. Ditmaal ligt het programma 'Coming to Holland: Prins Zoekt Vrouw' onder vuur. 

Volgens Marc van der Linden is de Duitse prins Mario-Max von Schaumburg-Lippe helemaal geen prins, zo beweerde de royalty-deskundige gisteren. Prins Max, zoals hij zichzelf noemt, is niet blij met deze laster en is van plan stappen te ondernemen tegen Van der Linden. Desondanks levert het de campingzender weer een hoop gratis publiciteit op voor het zaterdagavondprogramma.

Op Twitter meldde Marc eerder: "Wat een vreselijke nepshow bij SBS. Coming to Holland met in elk geval een nep-prins. Die Duitse Max heeft geen titel, is niet van adel. NEP", twitterde Marc eerder.  "Ik denk dat ‘prins’ Max meer tijd heeft gestoken in het verkrijgen van een titel dan het vinden van een goede kapper", luidde een volgende tweet.

RTL Boulevard weet echter het volgende te melden: "De moeder van de prins heeft naar aanleiding van de aantijgingen een brief geschreven die er niet om liegt, waarin zij de uitspraken van Marc zelfs vergelijkt met de haatcampagnes tegen de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog."

Van der Linden heeft inmiddels gesproken met Max. SBS6 laat via Twitter weten zich te distantiëren van de uitspraken van Max' moeder. "Als persvoorlichter van SBS6 bevestig ik dat de zender afstand neemt van de vergelijking met Joden door de prinselijke familie", twittert Brian Gerrits.