Bos naar Giro, Vuelta en WK baan

Peterselieman

Theo Bos zal volgend seizoen deel gaan nemen aan de Giro d'Italia en het WK baan. De sprinter keert na een jaar Cervélo terug bij de Raboploeg en is ambitieus voor 2011.

Bos moet voor het WK baan nog wel om tafel met bondscoach Robert Slippens. Hij wil samen met Peter Schep uit gaan komen op de koppelkoers. "Van de ploeg krijg ik medewerking. De weg heeft prioriteit, maar zeker voor de koppelkoers is het niet nodig je twee maanden op de baan te concentreren." Het omnium is nog te hoog gegrepen. "Dat vraagt te veel voorbereiding."

De Raboploeg hield in Kaatsheuvel haar ploegpresentatie, waarbij Bos als nieuwkomer werd genoemd. "Het voelt een beetje als thuiskomen. Ik ken een hoop jongens, ook al reden we dit jaar niet in dezelfde ploeg. Je treft elkaar in hotels, in koersen. Het is een heel andere sfeer dan bij Cervélo, waar ik de enige Nederlandse renner was."

Omdat de stekker uit Cervélo is getrokken moest Bos op zoek naar een nieuw team. hij kreeg meerdere aanbiedingen, maar koos voor zijn oude werkgever Rabobank dat hem een goed programma aanbood. "Ik start zowel in de Ronde van Italië als in de Ronde van Spanje. De Giro zal ik niet helemaal rijden, maar ik vertrek wel met een leuke en jonge ploeg die gericht is op sprinten."

De Nederlander heeft veel geleerd in zijn eerste profseizoen. "Niets is onmogelijk. Ik ben in contact gekomen met de wereldtop. Ik zie dat ze nog een stuk beter zijn, maar de aansluiting is wel gemaakt. Het besef is er: het kan, het gaat lukken."