[WRC] Kuipers ook in 2011 in rally-WK

Peterselieman

Nederlandse rallycoureur Dennis Kuipers zal ook volgend jaar in het FIA World Rally Championship uit gaan komen. De Tukker zal gaan rijden met een Ford Fiesta RS WRC van preparateur M-Sport. Hij zal in 2011 aan de start van tien WK-wedstrijden gaan verschijnen.

Kuipers deed de afgelopen drie seizoenen al mee aan enkele evenementen en reed dit jaar met een Fiesta S2000. Zijn beste resultaat was een negende plaats in de Rally van Turkije. Volgend jaar zal hij met een volledige WRC uitvoering van de door M-sport geprepareerde Fiesta gaan rijden. De auto wordt door het Nederlandse bedrijf Ipatec Racing ingezet.

"Ik ben blij dat ik in 2011 opnieuw deel uitmaak van de M-Sport-familie. De samenwerking is me dit seizoen uitstekend bevallen," zei de 25-jarige Kuipers die vanaf de Rally van Zweden in februari het seizoen aan zal vangen. Mocht hij meer sponsoren vinden dan sluit hij deelname aan het volledige seizoen van dertien rally's niet uit. Mocht hem dit lukken dan is hij de eerste Nederlande coureur die op een dergelijke wijze deelneemt aan het kampioenschap. In het verleden kwam nog nimmer een coureur zo ver.

Malcolm Wilson, directeur van M-Sport: "Het is plezierig om Dennis ook in 2011 binnen de familie te koesteren. Hij heeft een serie goede resultaten neergezet met de Fiesta S2000 en heeft het gehele jaar progressie getoond. Het was een feest om met Dennis te werken en ik kijk uit naar volgend jaar."